Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Plafond stucen, wat is er mogelijk?

Het plafond laten afwerken kan op diverse manieren. Vaak word de afwerking ook mede bepaald door de rest van de kamer. Er zijn twee soorten stucwerk die toch wel het meest worden gebruikt voor het stucen van een plafond. Deze twee methodes zijn het glad stucen en het spack spuiten. Veelal heeft de keuze te maken met het uiterlijk, ook de kosten kunnen hierbij een rol spelen

Een plafond glad stucen

Met behulp van een pleisterwerk kan een plafond glad worden gemaakt. Een stucadoor zal een laag van 3 tot 5 millimeter gips aanbrengen. Afhankelijk van de ondergrond uiteraard. Om een glad resultaat te krijgen zal bij het ene plafond een dikkere laag nodig zijn dan bij het stucen van een ander plafond.

Na het stucen kunt u zelf kiezen hoe u het wilt afwerken. Na het aanbrengen word het plafond vaak nog wel geschilderd. Dit kan zowel met muurverf als latex gedaan worden. Veelal kan een stucadoor dit ook voor u regelen, natuurlijk is het ook mogelijk om een schilder hiervoor in te schakelen, die het plafond witten dan overneemt.

Het plafond stucen

Het plafond laten spack spuiten

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor spackwerk. Het spack spuiten van een plafond is relatief vrij goedkoop. Op het moment dat u de muren laat spuiten, kunt u vrij gemakkelijk het plafond laten meenemen. Naast de diversiteit in structuur is het ook mogelijk om direct het spack in kleur te laten spuiten.

Het schilderen van het plafond is dan niet meer nodig en scheelt een hoop tijd. Door het in kleur aan te laten brengen is het direct afgewerkt. Zeker te weten een groot voordeel van spack spuiten!

Stucen is lastiger dan word gedacht

Het stucen op zich word vaak toch flink onderschat. Voor een mooi resultaat is er toch zeker enige ervaring vereist. Mogelijk is het stucen van een achterkamertje en een gladde muur niet heel erg ingewikkeld. Alleen bij het stucen van een plafond of badkamer bijvoorbeeld, is het niet verstandig om dit zelf te doen indien u hier geen ervaring in heeft.

Besteed daarom het stucwerk ook uit aan een ervaren stukadoor. Deze kan de klus ook op rap tempo voor u regelen, dit scheelt een hoop tijd en stress.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz