Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Stucwerk laten drogen

Nadat het stucwerk is aangebracht zal er een een droogtijd overheen gaan. Afhankelijk van de materiaalkeuze zit er een bepaald percentage vocht in het stucwerk, dit kan tot wel 60% vocht zijn. Al dit vocht zal moeten worden verdampt voor het eindresultaat. Het drogen kan berekend worden met een vuistregel, namelijk 1 dag drogen voor iedere millimeter die is aangebracht.

Wanneer het stucwerk niet op de juiste manier wordt gedroogd loopt u het risico op schimmels en/of scheuren in de afwerking. Dit zou erg zonde zijn want hier komen kosten bij kijken om dit weer te repareren. Dan kunt u zich beter aan de droogtijd houden die voor stucwerk staat.

Op de juiste manier het stucwerk drogen

De juiste manier van drogen is door dit zo natuurlijk mogelijk te laten gebeuren. Een kamertemperatuur van 20 graden is ideaal. Hierbij is ventilatie erg belangrijk, maar ook dit moet weer niet worden overdreven. Zet enkele ramen open zodat er frisse lucht naar binnen kan komen en deze de vochtige lucht afvoert. Ramen in zijn geheel openzetten is niet nodig. Stilstaande lucht kan namelijk leiden tot schimmel in de pas gestucte muur.

Vochtige plekken op de muren zijn makkelijk ter herkennen. Deze zijn namelijk donkerder van kleur. Zolang deze vlekken nog te zien zijn, is het stucwerk nog niet droog. Het is ook altijd te meten met een vochtmeter. Ga nog geen schilderijen of iets anders aan de muur hangen op het moment dat deze nog niet in zijn geheel droog is.

Het stucwerk laten drogen

Forceren is risicovol

Het forceren van de droogtijd brengt zeker risico’s met zich mee en is niet aan te raden. Bijvoorbeeld het drogen door de kamertemperatuur ongebruikelijk hoog te zetten. Of door zelfs een heater of bouwkachel neer te zetten. Mogelijk dat het stucwerk sneller droogt. Maar de kans op scheuren zal ook zeker groter zijn.

Het nemen van risico’s is overbodig. De kosten die komen kijken bij het stucwerk, hiervoor is het vast niet erg om een aantal dagen te wachten om zo van een optimaal resultaat te kunnen genieten. Het hebben van geduld is dus zeker waardevol bij de droogtijd van stucwerk.

Voorkom schade en heb geduld

Bij het forceren kunnen scheuren ontstaan. De kosten die horen bij reparatie stucwerk liggen vrij hoog, al zijn het maar kleine scheurtjes, het is niet gemakkelijk om deze op te lossen zonder ze te blijven zien. Een stucadoor inschakelen op zo een moment is aan te raden, maar ook deze kan niet elke schade herstellen zonder litteken. Hierbij is glad stucwerk nog vrij makkelijk te repareren. Heeft u gekozen voor stucwerk met structuur, dan is het al een stuk lastiger om de schade te repareren zonder hier nog iets van terug te zien.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz