Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Kenmerken van microcement en microbeton

Met een laagje microcement en microbeton kunt u uw reeds gestuukte muren voorzien van een waterdichte en krasvaste laag. Mede door deze positieve eigenschappen zijn microcement en microbeton zo mateloos populair geworden in badkamers, wellnessruimtes en toiletten. Ook voor mensen die zich bezighouden met een beter milieu is deze soort wandafwerking een uitstekende keuze.

Wat zijn microcement en microbeton?

Deze manier van wandafwerking is oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië. Het kan zowel toegepast worden als afwerking op muren als op vloeren en het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het materiaal wordt aangebracht in verschillende lagen en het kan aangebracht worden op allerlei soorten stabiele ondergronden.

Microcement en microbeton hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen. Het enige verschil is dat microbeton nog iets sterker en iets dikker is dan microcement. Microbeton wordt dus vaker gekozen op plaatsen waar er intensief gebruik wordt gemaakt van de ruimte, zoals bijvoorbeeld in showrooms en winkelruimtes. Het materiaal heeft een natuurlijke en toch robuuste uitstraling wat nu bij zoveel mensen geliefd is.

Mooi kleur contrast door het stucwerk in de badkamer

De voordelen van microcement en microbeton

Microcement en microbeton hebben een heleboel goede eigenschappen, waardoor deze wandafwerking soort zeer gewild is bij velen. De voordelen van deze soort afwerking zijn;

  • Geschikt voor zowel de muur als de vloer

Dat betekent dat u in een ruimte meer rust en eenheid kunt creëren door de voor beide dezelfde soort afwerking te gebruiken.

  • Het is waterdicht

Hierdoor is microcement en microbeton uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en spa ruimtes.

  • Hoge krasbestendigheid

Het materiaal is zeer sterk en duurzaam. Het kan tegen een stootje waardoor het intensief gebruikt kan worden.

  • Goed voor het milieu

Microcement en microbeton is weinig milieubelastend. Bovendien gaat deze muurafwerking lang mee.

  • Het is hygiënisch

Omdat er geen voegen, naden of andere openingen in de afwerking zitten, is het materiaal eenvoudig te reinigen. Bovendien krijgen schimmels geen kans op dit materiaal.

Kosten van microcement en microbeton

De kosten van microcement en microbeton zijn beduidend hoger dan voor bijvoorbeeld rustiekputz of spachtelputz. Dat komt voornamelijk omdat deze manier van  wandafwerking een arbeidsintensieve klus is. Wat u precies voor uw klus kwijt zult zijn is moeilijk te zeggen. Als u een duidelijk beeld wilt krijgen wat een ruimte met microcement en microbeton u zal kosten kunt u vrijblijvend een stucadoor offerte aanvragen. De tarieven van stucadoorsbedrijven kunnen onderling verschillen. De één hanteert wellicht een hoger uurloon en de ander rekent meer voor de materiaalkosten. Bovendien zijn factoren zoals oppervlakte, moeilijkheidsgraad en wijze van gebruik ook prijsbepalend. Vloeren die frequenter belast worden zoals in de woonkamer en badkamer zullen duurder zijn dan een muur die bewerkt wordt met microcement en microbeton.

Alhoewel microcement en microbeton heel gewild is en ook al heeft het gebruik ervan zoveel voordelen, toch kiezen maar weinig mensen ervoor om hun hele huis ermee af te werken. Dat komt voornamelijk omdat het materiaal en het aanbrengen ervan niet goedkoop si en bovendien zeer veel tijd kost. Microcement en microbeton zien we vooralsnog het meeste op winkelvloeren, in badkamers en in wellnessruimtes.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz