Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Het stucen van een nieuwbouw woning

Er gaan diverse verhalen over nieuwbouwwoningen in combinatie met het stucen hiervan. De wanden zouden nog leven en stucwerk zal beschadigen. Het klopt dat de wanden de eerste 4 jaar nog zullen bewegen. Hierdoor is er een risico op scheuren in het pas gedane stucwerk. Enkel is dit niet de reden om het huis dan niet af te werken door een stucadoor.

4 Jaar wachten met stucen?

Nee dat is zeker niet nodig. Het is wel degelijk mogelijk om eenwandafwerking realiseren wand te stucen, wel raden wij af om stucwerk met een structuur te gebruiken. Een wand in de nieuwbouw raden wij zeker aan om glad af te werken. Hoezo? De hierboven genoemde bewegingen in de wanden kunnen scheuren opleveren. Bij een gladde muur is dit gemakkelijk te herstellen zonder dat hier iets van is te zien. Bij een muur met structuur is het niet te doen om deze scheuren netjes te dichten. Dit zou betekenen dat u na 5 jaar nogmaals het hele huis zou moeten stucen, hier zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Kosten van nieuwbouw stucen, zeer voordelig!

In vergelijking met het stucen van een bestaand huis, waarbij de muren al zijn toegetakeld, is het stucen van een nieuwbouw woning zeer scherp geprijst. Dit komt doordat de muren vrij egaal zijn en hierdoor maar een dunne laag nodig hebben. Enkele mm voldoen vaak al voor een mooi resultaat. Hierdoor liggen de prijzen voor het stucen van nieuwbouw ook stukken lager.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Het glad stucen van wanden kan al vanaf €8,- per m2 en het stucen van een plafond is al mogelijk vanaf €10,- per vierkante meter. Vaak worden er meerdere woningen tegelijkertijd opgeleverd. Dan kunt u ook nog gebruik maken van schaalvoordelen, door met uw buren tegelijkertijd een stucadoor in te schakelen!

Laat u adviseren

Het is belangrijk om de situatie door een expert te laten beoordelen. Zo zal niet iedere nieuwbouw woning hetzelfde zijn en kan de werking ook verschillen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar om de juiste optie te kiezen voor uw woning, kunt u het beste een stucadoor langs laten komen om vervolgens advies te mogen ontvangen.

Optie om te behangen

Naast het stucen van de woning, kan er ook worden gekozen om eerst te behangen. Dit sluit ook direct aan op het punt om 4 jaar te wachten met stucen. Het behang kan dan een tijdelijk oplossing zijn om te kijken hoe de muren gaan werken. Hiervoor is er ook nog speciaal behang, namelijk het bouwbehang. Dit is een tijdelijke optie en is speciaal voor nieuwbouw woningen. Het voordeel is dat het dun en goedkoop behang is.

Echter het grote nadeel is eigenlijk dat het er niet uit ziet. Eerlijk is eerlijk, zelf zouden we hier nooit voor kiezen. Als u kijkt naar de mogelijkheden die er voor het stucen zijn, kan een specialist hier zeker wel voor een scherpe prijs aan de slag. Zeker met spackspuiten is er een vrij goedkope oplossing. Wat natuurlijk ook veel langer mee gaat dan de alternatieve zoals bouwbehang.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz