Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Gipsplaat stucen

Heeft u gipsplaten tegen de muur of plafond staan en wilt u deze verder afwerken? Er zijn verschillende soorten afwerkingen die op een gipsplaat aangebracht kunnen worden. Hierbij is belangrijk dat de wand goed wordt voorbereid zodat er later geen beschadigingen optreden.

Kijk dus goed na welke voorbehandeling er vereist is om de kwaliteit te kunnen waarborgen. In veel gevallen kunt u zelf de gipsplaat afwerken, hier is wel enige handigheid voor nodig. Ontbreekt de handigheid en wilt u liever een vakman de wand laten afwerken, dan is het mogelijk om een stucadoor in te schakelen.

Mogelijkheden van afwerken

Qua stucwerk is er een keuze tussen het stucen van de gipsplaten of door middel van spack spuiten. Beiden geven een mooi resultaat, afhankelijk van persoonlijke smaak zal er een keuze gemaakt kunnen worden. Daarnaast is het goed om te weten dat spack spuiten over het algemeen goedkoper is. Bij glad stucwerk is het vaak zo dat een beschadiging makkelijker te repareren is.

Naast het stucen is het ook mogelijk om een gipsplaat te schilderen, behangen of zelfs te betegelen. Ook hiervoor is het zo dat er niet direct op de gipsplaat gewerkt kan worden. Deze zal eerst een voorbehandeling nodig hebben om beschadigingen in de toekomst te voorkomen.

Voorbehandeling

Voor het stucen zal de gipsplaat eerst behandeld moeten worden met een primer. Dit haalt de zuigende kracht weg waardoor er later geen barsten in het stucwerk ontstaan. Een stucadoorsbedrijf biedt vaak garantie op het geleverde werk en hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor scheuren. Vraag altijd goed na over de garantie en laat dit ook op de offerte zetten.

De prijs

Het stucen kan verschillende kosten met zich meebrengen. Zijn de gipsplaten reeds bevestigd of moet dit nog gedaan worden? Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het soort stucwerk dat gekozen wordt. Zet uw wensen op een rij en vraag hiervoor een offertevergelijking aan. De kosten voor het uitbesteden aan een stucadoor worden dan vrij snel duidelijk.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren