Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Stucen prijs

Wat is de prijs van stucen? De exacte kosten blijven altijd afhankelijk van een aantal factoren maar een goede indicatie is wel te geven.

Door het grote aanbod van stucadoorsbedrijven liggen de prijzen erg uiteen. Iedere stukadoor hanteert zijn eigen tarief en voor dezelfde klus kan het dus honderden euro’s verschillen. Daarbij zit er een groot verschil tussen het soort stucwerk wat gedaan moet worden. Is het spackspuiten van een woonkamer of een duurdere wandafwerking in de badkamer door middel van tadelakt? Al deze vragen zullen invloed hebben op de prijs, maar het belangrijkste is dat u op iedere klus kunt besparen.

Schakel een stucadoor in

Het zelf doen van stucen is een optie, maar niet zonder gevaren. Bij gebrek aan kennis en ervaring is de kans groot dat het mis gaat. Vervolgens zal het stucwerk hersteld moeten worden en lopen de kosten alsnog op. Heeft u wel de juiste kennis en ervaring, dan kunt u fors besparen. De enige kosten die gemaakt zullen worden, zijn de materiaalkosten.

Maar in veel gevallen is het een stuk verstandiger om een stucadoor in te schakelen. Hierbij komen dan naast de materiaalkosten ook nog het tarief van de stucadoor bij. En is de belangrijkste factor, hoeveel werk heeft een stucadoorsbedrijf nodig voor de klus? Een stucadoor kost gemiddeld €35,- tot €50,- per uur. Maar vaak wordt er een prijs per m2 vastgesteld. Voor een exacte opgave neem contact op met stukadoorsbedrijven.

Wat is een goede prijs?

Dit zal geheel afhankelijk zijn van uw situatie. De prijzen van stukadoors liggen altijd wel uit elkaar. Doordat het aanbod zo groot is, zult u door goed te zoeken uitkomen bij een geschikte stukadoor. Hieronder een indicatie:

Soort stucwerk Prijs
Buitenmuur stucen €58,- per m2
Leemstuc €42,- per m2
Plafond stucen €18,- per m2
Spachtelputz €16,- per m2
Spack spuiten €9,- per m2

De prijzen zijn ook per uur uit te drukken en liggen tussen de €35,- en de €50,-. Vraag altijd naar de totale kosten van het stucwerk. Zo is het gemakkelijk om te kijken naar de verschillen en komt u later niet voor verrassingen te staan. Vergelijk gratis diverse stukadoors uit uw regio en bekijk wat voor aanbiedingen u krijgt.

Totaalprijs

De kosten die tellen zijn de totale kosten. Daarom is het aan te raden om een totaalprijs met een stucadoor af te spreken. Hierdoor is bij beide partijen bekend waar men aan toe is. Dit zal vaak op basis zijn van het soort stucwerk en het aantal vierkante meters. Vraag na of er eventueel nog extra kosten bijkomen, u kunt nooit zeker genoeg zijn dat de afspraken duidelijk zijn.

Ontvang aanbiedingen en bespaar!

Met een totaalprijs is het ook een stuk makkelijker vergelijken van stucadoors uit uw regio. Door een gratis vergelijking aan te vragen zullen de stucadoors u een speciale aanbieding doen voor uw stucwerk. Zonder de vergelijking is het dus niet mogelijk om op zo een makkelijke manier, zoveel inzicht te krijgen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren