Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Stucwerk repareren

Heeft u stucwerk wat scheuren begint te vertonen of zijn er beschadigingen opgetreden? Elke beschadiging is weer een geval op zichzelf en het is dan ook niet altijd gemakkelijk om een juiste oplossing op het internet te vinden. Het is wel mogelijk om sommige reparaties zelf uit te voeren. Bij wat complexere gevallen en levende scheuren is het zeker aan te raden om een ervaren stukadoor in te schakelen.

Moeilijkheidsgraad van de reparatie

Kleine scheurtjes zijn vaak zelf makkelijk op te lossen. Roodband is een makkelijke oplossing voor kleine scheurtjes en/of beschadigingen. Smeer de oneffenheden met gipsmortel weg. Zorg wel dat de ondergrond van te voren goed stofvrij is gemaakt. Hierdoor hecht het beter op de muur. Vaak kunnen kleine beschadigingen ook worden opgelost door het schilderen, breng de verf extra dik aan om het stucwerk direct te repareren.

Lastiger is het om grote scheuren te repareren, zeker als het stucwerk nog leeft. Aan te raden is om hiervoor stucgaas te gebruiken en dit vervolgens op te vullen. Een stucadoor helpt u graag bij dit soort werkzaamheden. Daarnaast heeft een stukadoorsbedrijf veel ervaring met de reparatie van stucwerk.

Hoeken zijn ook met gipsmortel eenvoudig op te vullen indien hier een stuk uit is. Een tip is om het lekker dik aan te brengen, achteraf is het mogelijk om de hoek met een fijn schuurpapier netjes af te werken tot een geheel.

Vergelijk stukadoors

Op zoek naar een stucadoor die actief is in uw regio? Vergelijk geheel gratis de mogelijkheden en bespaar op de kosten. Door middel van een offertevergelijking krijgt u inzicht in de mogelijkheden van het reparatiewerk. Valt dit binnen uw budget of gaat u toch liever zelf aan de slag en proberen de reparatie uit te voeren? Mislukt het, dan kunt u altijd weer opnieuw beginnen natuurlijk!

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren