Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Spack spuiten

Het spack spuiten is een relatief goedkope manier om de muren te stucen en te voorzien van een kleur en structuur. Deze methode kan zowel op de muren als op een plafond prima worden toegepast. Er zijn specialistische spack spuiters die u hierbij kunt inschakelen om voor een goede prijs een mooi resultaat te krijgen. Zeker een wandafwerking waar u over na kunt denken.

Wat is spack spuiten?

Spack is een pasta welke kalk en kunsthars bevat. De spack wordt door middel van een machine op de muur gespoten, hierdoor is de naam spack spuiten ontstaan. Allereerst wordt er een meslaag aangebracht die als ondergrond dient voor de volgende laag. Oneffenheden worden weggewerkt waardoor de tweede laag beter tot zijn recht komt. De tweede laag is de afkorrellaag. Deze laag is uiteindelijk hetgeen dat gezien zal worden op de muur of op het plafond. De spacks spuiter kan diverse korrel groottes gebruiken, van grof (5-6 mm) tot fijn (1 mm), afhankelijk van uw wensen.

Wat zijn de kosten?

Zoals eerder aangegeven liggen de kosten per m2 vrij laag. Een gemiddelde prijs voor spack spuiten ligt rond de €9,- tot €10,- per vierkante meter. Hierdoor is het mogelijk om een indicatie van de kosten te maken. Voor een oppervlak van 50 m2 betaalt u dan rond de €450,- tot €500,- in zijn geheel. Gaat u bij een stucadoor een offerte aanvragen is het verstandig om altijd om een totaalprijs te vragen. Hierdoor wordt voorkomen dat er achteraf nog allerlei voorrijkosten/materiaalkosten/uurtarief bovenop komen.

Een stucadoorsbedrijf inschakelen

Voor het spacken is het verstandig om een vakman in te huren. Voornamelijk omdat hier ook een speciale machine voor nodig is. Deze zou u eventueel kunnen huren, maar dan bent u wel een fors bedrag aan kwijt.

Het vinden van een geschikte stucadoor zal grotendeels met uw wensen te maken hebben. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar de prijs per m2, die wellicht een euro kan schelen. Kijk vooral naar hetgeen wat er geleverd wordt voor deze prijs. In sommige gevallen wordt er 1 laag gespoten in plaats van 2. Is de muur egaal glad dan is dit een minder groot probleem, maar soms is een meslaag zeker nodig.

Puur op prijs vergelijken is dus geen optie. Liever iets meer betalen en er zeker van zijn dat er kwaliteit geleverd wordt dan het risico moeten lopen, door een paar euro te kunnen besparen. Vraag dus altijd na wat voor werk (voorbereiding/opruimen/spacken zelf) wordt gedaan voor de aangegeven prijs. Ook referenties op het internet zoeken kan helpen met het maken van een keuze.

 

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren