Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Tadelakt

Tadelakt is een pleister met als basis een natuurlijke hydraatkalk. De originele tadelakt is enkel te vinden in een streek rond Marrakech (Marokko). In veel traditionele woningen en gebouwen is dit soort stucwerk terug te vinden. Naast huizen is het ook veel te zien in hamams (badhuizen) en paleizen. Tegenwoordig is het vrij prijzig stucwerk die zorgt voor een klassieke afwerking van vaak natte ruimtes. Tadelakt heeft een glad oppervlak en heeft een zachte glans.

Toepassingen van tadelakt

Er zijn vele soorten toepassingen mogelijk, het beste komt dit stucwerk binnenshuis tot zijn recht. Dan kan het zowel op vloeren, wanden, ornamenten en zelfs op sanitaire meubels. Doordat het compleet waterdicht is, is tadelakt vooral populair in vochtige/natte kamers, denk hierbij aan een badkamer, WC en een keuken. Ook voor een woonkamer is het een schitterende afwerking.

Bij een keuze voor tadelakt is het belangrijk dat een stucadoor met ervaring het stucwerk aanbrengt. Bekijk van te voren de mogelijkheden, want de ondergrond is belangrijk en moet stevig zijn. Tadelakt is verkrijgbaar in verschillende kleuren die door middel van natuurlijk pigment worden gemaakt.

Speciale afwerking

Het Marokkaans tadelakt wordt tijdens de droging glad gepolijst. Het polijsten wordt gedaan met een halfedelsteen en vervolgens met olijfzeep verzadigd. Door deze afwerking krijgt het stucwerk een bijzondere uitstraling en wordt deze waterdicht. Vandaar dat de afwerking een cruciale stap is die sowieso door een specialist moet worden uitgevoerd.

Naast het specialistisch aanbrengen, vergt het ook nauwkeurig onderhoud. Het schoonmaken gaat het beste met een zachte spons en milde schoonmaakmiddelen. Het is namelijk niet bestand tegen zuur en daarom is een goede voorlichting erg belangrijk. Bij twijfel is het altijd verstandig om het na te vragen aan een specialistische stucadoor.

Kosten van tadelakt?

Kiest u voor tadelakt dan bent u wel iets meer dan gemiddeld kwijt voor de wandafwerking. Enkel dan heeft u wel op en top kwaliteit met een zeer unieke uitstraling. De kosten van tadelakt zijn vanaf de €150,- per m2. Voor een exacte prijsbepaling raden wij u aan om een offertevergelijking aan te vragen. Door stucadoors in uw regio te vergelijken krijgt u inzicht in de mogelijkheden.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren