Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Japans sierpleister

Japans sierpleister is een unieke wandafwerking met veel voordelige eigenschappen. Het materiaal wordt ook wel ‘vloeibaar behang’ genoemd en kan op verschillende manieren toegepast worden. Japans sierpleister is een natuurproduct en past daarom helemaal in de nu populaire ecotrend.

Wat is Japans sierpleister?

Japans sierpleister is een eeuwenoude manier van wandafwerking en is oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Het materiaal is ook wel bekend onder de noemer katoenputz. Japans sierpleister bestaat uit natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en textiel. Het is een redelijk eenvoudige techniek die zich gemakkelijk laat aanbrengen en is ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast heeft het werken met Japans sierpleister nog veel meer voordelen.

Het materiaal wordt veelal gebruikt in kantoren, muziekstudio’s, sportscholen en bioscopen. Maar ook steeds meer particulieren ontdekken de pluspunten van dit natuurlijke materiaal. Daardoor vindt u ook in woonhuizen steeds vaker Japans sierpleister op de muren en plafonds verschijnen. U kunt er mooie egale muren mee krijgen in iedere gewenste kleur. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van sjablonen, waardoor u zelf motieven kunt aanbrengen op de muur.

Voordelen

Japans sierpleister lijkt de nieuwe trend te worden op het gebied van muurafwerking. Het geeft uw muren en plafonds ook niet alleen een warm en verzorgd uiterlijk, maar het heeft ook nog eens zeer veel positieve eigenschappen. De vele voordelen van Japans sierpleister zijn:

 • Geluidsabsorberend
  Geluiden worden door het materiaal gedempt. Hiermee vermindert u gemakkelijk geluidsoverlast. Het is ideaal voor rijtjeswoningen, appartementen of flatwoningen.
 • Milieuvriendelijk
  Omdat deze wandafwerking uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen bevat het geen schadelijke bestanddelen.
 • Anti-allergisch
  Het materiaal is anti-statisch waardoor het geen stof aantrekt. Dit is bijzonder voordelig voor mensen met een stofallergie of mensen die kampen met ademhalingsproblemen.
 • Gemakkelijk te repareren
  Japans sierpleister is gemakkelijk aan te brengen, maar ook zeer eenvoudig te repareren. Kleine beschadigingen zijn eenvoudig weg te werken door het plaatselijk wat vochtig te maken zodat u de stof weer kunt herstellen.
 • Heel duurzaam
  Dit sierpleister gaat lang mee omdat het geen stof aantrekt en omdat kleine beschadigingen gemakkelijk gerepareerd kunnen worden.

Japans sierpleister is misschien wel wat duurder in de aanschaf dan bijvoorbeeld rustiekputz, maar u heeft er dan ook wel heel lang plezier van. Het is zijn geld meer dan waard.

Bespaartips voor Japans sierpleister

Wilt u toch enkele bespaartips voor de aanschaf van Japans sierpleister? Dan raden wij u aan om meerdere offertes bij stukadoorsbedrijven aan te vragen. Door de verschillende kostenplaatjes met elkaar te vergelijken kunt u er snel achter komen bij welke stucadoor u het voordeligst uit bent en welke stucadoor offerte dus het beste aansluit bij uw budget.

Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kan uw besparing maar liefst oplopen tot 40%.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende stukadoren