Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Rustiekputz

Rustiekputz is een veel gebruikte stucsoort. Het heeft veel praktische eigenschappen en is één van de goedkoopste soorten sierpleisters die te verkrijgen zijn. Bovendien is rustiekputz al jaren populair en daardoor zeer tijdloos gebleken.

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz is een soort sierpleister die wordt gebruikt voor de afwerking van muren en plafonds. Rustiekputz wordt vaak in één adem genoemd met spachtelputz en deze twee varianten lijken inderdaad behoorlijk op elkaar. Toch hebben beide soorten een belangrijk verschil. Spachtelputz heeft een iets fijnere structuur dan zijn soortgenoot. De groef is bij spachtelputz minder diep. Dat komt omdat rustiekputz gemaakt wordt met grovere korrels, wat uw muur een grove en ruigere uitstraling geeft. Deze soort sierpleister wordt gemaakt van gebroken marmerkorrels gemengd met een bindmiddel op basis van kunststof.

Rustiekputz past in verschillende interieurstijlen. Deze sierpleister kan zowel gebruikt worden in een landelijke en klassieke woning als in een modern en industrieel interieur. Het is enorm veelzijdig.

Pluspunten

De reden waarom veel mensen kiezen voor rustiekputz is vooral uit praktische overwegingen. De volgende positieve eigenschappen worden aan deze soort wandbewerking toebedeeld:

 • Is stootvast
  Dat betekent dat de muur wel tegen een stootje kan.
 • Is eenvoudig te reinigen
  De muur is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of een borstel.
 • U kunt vooraf uw gewenste kleur uitkiezen
  Omdat de sierpleister al in de gewenste kleur wordt aangebracht is schilderen nadien niet meer nodig.
 • Het is geschikt voor zowel binnenmuren als buitenmuren
  Rustiekputz is bestand tegen diverse weersomstandigheden en is slijtvast. Daarom is deze sierpleister ook ideaal voor het gebruik op buitenmuren.
 • Het is één van de goedkopere soorten sierpleister
  Voor het aanbrengen van rustiekputz vraagt een stucadoor meestal minder dan voor een andere soort sierpleister. Om de exacte prijs te achterhalen kunt u het beste een stucadoor offerte aanvragen.
 • Door de kleurechtheid vallen beschadigingen nauwelijks op

Deze soort muurafwerking is stootvast. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging aan uw muur komen, valt dat nauwelijks op omdat de kleur door en door is.

Rustiekputz door uw hele huis

Rustiekputz is een zeer sterke en duurzame soort sierpleister. U kunt het dan ook als muurafwerking door uw hele huis gebruiken. Zelfs op uw toilet of in de badkamer en in de keuken is rustiekputz een slimme keuze. Het laat namelijk heel goed waterdamp door en het is gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is deze variant als één van de weinige ook op buitenmuren te gebruiken.

De grootste reden waarom rustiekputz het meest door mensen wordt gekozen is de gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Deze soort sierpleister is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld het aanbrengen van luxe Venetiaans stucwerk of Japans sierpleister. Bovendien is het gemakkelijk overschilderbaar waardoor u met een ander kleurtje verf uw woonruimte meteen een nieuwe look kunt geven, zonder drastische maatregelen te hoeven nemen. Rustiekputz is tijdloos, sterk en zeer praktisch. Laat meerdere stukadoorsbedrijven je meer vertellen over deze sierpleister en vraag gratis offertes voor een vrijblijvend kostenoverzicht.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende stukadoren