Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Granol

Het is een soort stucwerk dat al lang geleden werd gebruikt. In de jaren ’70 was granol stucwerk erg in opmars, hierdoor is het vaak terug te vinden in oudere woningen. Alleen is granol alles behalve ouderwets en daarom brengen stucadoors het nog geregeld aan. Er zijn vele mogelijkheden waardoor het nog steeds een erg populaire keuze is.

Kenmerken op een rij

Het is een sierpleister die zowel binnen als buiten aangebracht kan worden. Daarnaast zijn er nog enkele kenmerken die vooral met de structuur en kleur te maken hebben. Denk hierbij aan:

  • Een grove structuur, bekende structuren zijn de waaiervorm en de boomschors.
  • Stucadoors hebben hier veel ervaring mee door de lange bestaansrecht.
  • Het is direct in kleur aan te brengen.
  • Granol is kleurvast, hierdoor kunt u langer genieten van een frisse uitstraling.

Naast dat er bij het aanbrengen van granol gekozen kan worden voor een kleur, is het ook altijd mogelijk om hier overheen te verven met latex verf. Hierdoor is het makkelijk om de sfeer in huis te veranderen door een simpele verflaag aan te brengen.

Wat is de prijs van granol?

De prijs van granol is vrij gemiddeld. Er zijn goedkopere alternatieven zoals spack spuiten, maar er zijn ook zeker duurdere wandafwerkingen. Zoals alle kosten voor stucwerk zijn er diverse factoren die mee bepalen wat de totale prijs zal zijn. Reken bij het kiezen van granol op een prijs vanaf gemiddeld €15,- per m2.

Een exacte prijs voor uw specifieke situatie is aan te vragen door middel van een vergelijking. Deze vergelijking is geheel gratis en geeft u direct meer inzicht in de kosten.

Zelf stucen of uitbesteden?

Wilt u het stucen in eigen hand houden, dan is het mogelijk om granol aan te brengen. Dit wordt vaak met behulp van een spaan aangebracht, maar zorg wel dat de juiste voorbereiding wordt getroffen.

Heeft u niet de juiste ervaring dan is het aan te raden om hiervoor een vakman in te schakelen. Een stucadoor neemt alle zorgen uit handen en levert een mooi resultaat op. Bespaar uzelf een hoop tijd en ellende door een stukadoorsbedrijf in te schakelen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren