Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Bespaartips stucwerk

Stucadoors zijn echte vakmensen. De werkzaamheden die zij verrichtten kunnen daarom best kostbaar zijn. Maar met enkele bespaartips kunt u al gauw tientallen euro’s goedkoper uit zijn op uw stucadoor offerte.

Enkele bespaartips

Stucadoors zijn eigenlijk onmisbaar als u uw woning op een professionele wijze wilt laten afwerken. Toch stelt men de komst van een goede stucadoor uit of besluiten ze de klus zelf te klaren omdat ze niet met torenhoge kosten opgezadeld willen worden. Heel begrijpelijk en daarom hebben wij voor u enkele bespaartips op een rijtje gezet.

 • Zorg zelf voor de voorbereiding
  De meeste werkzaamheden die een stucadoor uitvoert zijn voor een onervaren klusser niet of nauwelijks te doen. Toch kunt u al enkele maatregelen treffen voor de komst van de stucadoor. U kunt bijvoorbeeld de kozijnen en plinten afplakken en u kunt de ruimte leeg halen zodat de stucadoors direct aan het werk kunnen. Overleg altijd eerst even met uw stucadoor welke voorbereidende werkzaamheden op prijs worden gesteld en of dit geen negatieve invloed heeft op uw garantieregeling.
 • Alles is één keer
  Door al uw stucwerk in één keer onder handen te nemen bent u goedkoper uit dan wanneer u deze werkzaamheden verspreid zou laten plaatsvinden. U bespaart niet alleen op de eenmalige kosten, zoals bijvoorbeeld voorrijkosten, maar u kunt ook een betere prijs bedingen als het om meerdere klussen gaat. Bovendien kan een stucadoor doelgerichter werken, waardoor u minder uurloon hoeft te betalen.
 • Offertes vergelijken
  U kunt flink besparen op uw kosten als u niet één offerte aanvraagt, maar meerdere bij verschillende stukadoorsbedrijven. U kunt zelf eerst op onderzoek gaan door websites van diverse bedrijven te bekijken en recensies te lezen van klanten. Hierdoor krijgt u beter inzicht in de kwaliteit die geleverd wordt door de verschillende stucadoors. Als u meerdere offertes heeft aangevraagd kunt u de beste en natuurlijk de voordeligste uitkiezen.

Met deze handige bespaartips kunt u hopelijk een stuk goedkoper uit zijn.

Kiezen voor goedkope afwerking

Enkele andere bespaartips die wij kunnen geven hebben betrekking op de materiaalkeuze.

 • Er zijn diverse afwerkingsmogelijkheden en deze hebben allemaal een verschillende prijs. Rustiekputz is redelijk eenvoudig aan te brengen en is daarom goedkoper dan bijvoorbeeld het aanbrengen van betonciré.
 • De betonlook is momenteel erg populair, wat ervoor zorgt dat veel stucadoors hier meer voor vragen. Om een ruimte dezelfde sfeer te geven kunt u in dat geval wellicht ook kiezen voor een alternatief: leemstuc.

Stucadoor inhuren?

Een stucadoor inhuren voor uw stucwerk lijkt in de eerste instantie niet de goedkoopste optie. Toch mag het advies om een ervaren stucadoor in de arm te nemen niet ontbreken aan deze bespaartips. Een stucadoor gaat namelijk snel en vakkundig te werk. Dat bespaart u een hoop tijd en moeite. Bovendien wordt het stucwerk kwalitatief aangebracht, waardoor u veel langer plezier heeft van uw nieuwe vloer, muur of plafond.

Wanneer u als onervaren klusser te werk zou gaan, zal u niet de kwaliteit kunnen leveren die een professionele stucadoor wel kan leveren. U hoeft dus geen vakantiedagen op te nemen om de werkzaamheden te verrichten en u weet dat u nog jaren van het werk kunt genieten. Kom nu in contact met meerdere stukadoors uit uw regio.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende stukadoren