Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Beton Cire

Een stucwerk die watervast is en hygiënische eigenschappen heeft; we hebben het over beton ciré. Uitstekend geschikt voor de toepassing in de badkamer en de keuken. Natuurlijk is het in andere kamers ook mogelijk om beton ciré te gebruiken voor het bijzondere uiterlijk, maar dan zullen de kosten al aardig snel oplopen.

Kenmerken beton ciré

Er zijn 3 belangrijke eigenschappen die typerend zijn voor dit stucwerk.

1. Watervast

Mogelijk de belangrijkste kenmerk is dat beton ciré watervast is. Hierdoor wordt het vaak toegepast in een badkamer. Belangrijk is nog wel om het goed te onderhouden. Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om het stucwerk droog te maken na gebruik. Wanneer er op bepaalde plekken continue water staat, dan kan dit de beschermlaag aantasten en is dat weer terug te zien in het stucwerk.

2. Naadloos

Dit stucwerk heeft geen naden. Is dit een voordeel? Jazeker, want bij voegen ontstaan er vaak schimmels. Doordat er totaal geen voegen zijn heeft u hier geen last van. Het wordt wel aangeraden om het vocht van de muur te halen indien het op het stucwerk is gekomen.

3. Slijtvast

Beton ciré is op cementbasis gemaakt. Dit maakt het slijtvaster dan wanneer dit op een andere basis zou zijn, bijvoorbeeld kalkbasis. Met een cementbasis zal het stucwerk dus minder slijten. Daarnaast wordt er vaak een coating aangebracht die nog extra bescherming biedt. De mogelijkheden van coating kunt u met de stucadoor bespreken, deze zal u hierover adviseren.

Hygiënisch

Beton ciré is een alkalische wandafwerking. Hierdoor is het lastig voor iedere bacterie om te hechten aan het stucwerk. Een ruimte zonder (of met zeer weinig) bacteriën is natuurlijk een enorm pluspunt voor de hygiëne. Er komen ook geen chemische schoonmaakmiddelen bij kijken. Beton ciré weert uit zichzelf de schimmels en bacteriën.

Onderhoud

Een coating kan deels helpen bij het onderhoud. Afhankelijk van de locatie en het gebruik wordt duidelijk welke coating verstandig is. Aan te raden is om een goede bescherming toe te brengen. Ook zal het zelf onderhouden een belangrijk onderdeel zijn. Vooral in de eerste weken moet hier extra op gelet worden. Ga verstandig om met het gedane stucwerk om zo des te langer te kunnen genieten van de schoonheid. De stucadoor zal u een specifieke werkwijze geven voor de juiste onderhoud.

Exacte kosten?

De prijs van beton ciré is afhankelijk van uw wensen. De kosten van een stucadoor liggen uit elkaar, ook voor hetzelfde stucwerk. Voor een exacte prijsbepaling raden wij het doen van een gratis offertevergelijking aan. Hierdoor krijgt u inzicht in de mogelijkheden. Een gemiddelde prijs die gehanteerd word, is rond de €100,- per vierkante meter.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren