Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Stucen

De basis van het stucen is de oppervlakte die u wilt gaan (laten) stucen. De meest voorkomende keuzes zijn de muren en het plafond. Verstandig is om direct zoveel mogelijk tegelijkertijd te stucen, zodat een stucadoor niet elke keer terug hoeft te komen. Dit levert een kosten besparing op en tevens is het ook maar 1 keer een rommel in huis. Want, zoals bij iedere wandafwerking, zal bij stucen veel moeten worden afgedekt om spetters te voorkomen.

Muur stucen

Een muur stucen kan met verschillende soorten stucwerk. Van spack spuiten tot een gladde muur. Om een gladde muur te creëren zal een professionele stukadoor een uitkomst bieden. Bereid de oppervlakte ondertussen zelf al goed voor (om enigszins op de kosten te besparen), is de muur slecht voorbereid dan kan het resultaat minder zijn of er is meer voorbereiding nodig door een vakman. En zijn de kosten dus ook hoger.

Plafond stucen

Naast de muur wordt vaak de plafond gelijk meegenomen bij het afwerken. Erg populair onder huiseigenaren in Nederland is het gebruik van gips. Na het bewerken met gips is er de mogelijkheid om hier overheen te verven. Wilt u geen gladde afwerking dat kunt u kiezen voor spack spuiten bijvoorbeeld, dit is een goedkope en snelle oplossing voor een mooi resultaat. De keuze van het stucwerk zal ook afhangen van de muren en hoe ze zijn afgewerkt (huidige/oude afwerking).

Stucen van de badkamer

Wilt u geen tegels in de badkamer maar een moderne stuclaag? Het stucen helpt niet enkel bij de uitstraling van de gehele badkamer, maar ook voor de hygiëne is het aan te raden! Bij tegels zijn er altijd voegen en een bekend probleem in deze ruimte is dat deze na verloop van tijd erg smerig worden. Om schimmel tegen te gaan is het daarom verstandig om de badkamer een mooie beton look of met ander vochtbestendig stucwerk af te werken.

De kosten van stucwerk per vierkante meter liggen in de badkamer wel hoger. Dit komt voornamelijk door het materiaal wat simpelweg betere eigenschappen heeft door de vochtige omgeving waarin het wordt aangebracht. Natuurlijk heeft u altijd nog wel keuze en zal de oppervlakte een stuk kleiner zijn dan uw woonkamer.

Buitenmuur of gevel stucen?

Na het stucen van een buitenmuur is deze beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De levensduur van de buitenmuren zal hierdoor ook verlengd worden. Naast onderhoudstechnische redenen, geeft het ook een originele uitstraling aan uw woning. Zo kunt u een bepaalde structuur aanbrengen en kiezen voor diverse kleuren. En is het niet meer nodig om uw woning te schilderen, maar kan dit direct met het stucen van een buitenmuur incl. kleur opgelost worden.

Stukadoor inschakelen?

Het is altijd verstandig om eerst het aanbod in uw regio te vergelijken voordat u een keuze maakt. Doordat elke stukadoor andere tarieven hanteert loont het de moeite om diverse offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren