Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Zelf stucen

Het zelf stucen is een vrij lastige klus. Bij het aanbrengen komt er namelijk veel techniek kijken om de wandafwerking er goed uit te laten zien. Tuurlijk kan iedereen het aanbrengen, maar uiteindelijk gaat het om de details om goed stucwerk te leveren.

Stucwerk is er vervolgens in verschillende soorten en heeft u niet de juiste ervaring, dan kan dit achteraf goed zichtbaar zijn. Bedenk daarom goed hoe belangrijk de kwaliteit is tegenover de kosten die bespaard worden. Want het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een stukadoor in te schakelen die wel de juiste ervaring en materiaal al in huis heeft.

Bekijk video’s en begin met oefenen

Op Youtube en Vimeo zijn er diverse video’s waarin wordt uitgelegd hoe u zelf kunt stucen. Deze video’s worden vaak gemaakt door doe-het-zelf zaken en zijn een goede handleiding. Na het bekijken van de video’s zal een keer een begin moeten worden gemaakt. Een goede tip is om eerst te oefenen op plekken waar niet veel van te zien is. Begin niet prominent in de woonkamer met het stucen; iedereen kan dit stucwerk later zien en in deze kamer is er dus weinig foutmarge.

Toepassingen

Stucwerk is een wandafwerking waarmee u alle kanten op kunt gaan. Verschillende structuren en kleuren zijn te realiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende ondergronden vlak te maken. Maak een keuze tussen de soorten stucwerken die past bij de ruimte en de functionaliteiten.

Toch wel uitbesteden?

Heeft u alsnog twijfels of u het stucen wel zelf wilt doen? Bekijk eens wat de kosten zijn van het uitbesteden aan een stucadoor. Vervolgens kunt u nogmaals de overweging maken om het zelf te doen. Een offertevergelijking doen is geheel gratis en vrijblijvend!

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren