Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Stucen nieuwbouw

Er gaan diverse verhalen over nieuwbouwwoningen in combinatie met het stucen hiervan. De wanden zouden nog leven en stucwerk zal beschadigen. Het klopt dat de wanden de eerste 4 jaar nog zullen bewegen. Hierdoor is er een risico op scheuren in het pas gedane stucwerk. Enkel is dit niet een reden om het huis dan niet af te laten werken door een stucadoor.

Vier jaar wachten met stucen?

Nee, dat is zeker niet nodig. Het is wel degelijk mogelijk om een wand te stucen, wel raden wij af om stucwerk met een structuur te gebruiken. Het beste kunt u de wanden glad laten afwerken. Waarom? De hierboven genoemde bewegingen in de wanden kunnen namelijk scheuren opleveren. Bij een gladde muur is dit gemakkelijk te herstellen zonder dat hier nog iets van is te zien. Bij een muur met structuur is het niet te doen om deze scheuren netjes te dichten. Dit zou betekenen dat u na 4 tot 5 jaar nogmaals het hele huis zou moeten stucen. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten, behalve als u een compleet nieuwe inrichting + afwerking van de muren/plafonds wilt natuurlijk.

Kosten van nieuwbouw stucen; zeer voordelig!

In vergelijking met het stucen van een bestaand huis, waarbij de muren al zijn toegetakeld, is het stucen van een nieuwbouw woning zeer scherp geprijsd. Dit komt doordat de muren vrij egaal zijn en hierdoor maar een dunne laag nodig hebben. Enkele millimeters voldoen vaak al voor een mooi resultaat. Hierdoor liggen de prijzen dus stukken lager.

Het glad stucen van wanden kan al vanaf €8,- per m2 en het stucen van een plafond is al mogelijk vanaf €10,- per vierkante meter. Vaak worden er meerdere woningen tegelijkertijd opgeleverd. Dan kunt u ook nog gebruik maken van schaalvoordeel, door met uw buren tegelijkertijd een stucadoor in te schakelen!

Optie om te behangen

Naast het stucen van de woning, kan er ook worden gekozen om eerst te behangen. Dit sluit ook direct aan op het punt om 4 jaar te wachten met stucen. Het behang kan dan een tijdelijk oplossing zijn om te kijken hoe de muren gaan werken. Hiervoor is er ook nog speciaal behang, namelijk bouwbehang. Dit is een tijdelijke optie en is speciaal voor nieuwbouwwoningen. Het voordeel is dat het dun en goedkoop behang is.

Echter, het grote nadeel is eigenlijk dat het er niet heel mooi uitziet. Eerlijk is eerlijk, zelf zouden we hier nooit voor kiezen. Als u kijkt naar de mogelijkheden die er voor het stucen zijn, kan een specialist hier wel voor een mooie prijs aan de slag. Zeker met spack spuiten is er een vrij goedkope oplossing. Wat natuurlijk ook veel langer mee gaat dan alternatieven zoals bouwbehang.

Laat u adviseren

Het is belangrijk om de situatie door een expert te laten beoordelen. Zo zal niet iedere nieuwbouwwoning hetzelfde zijn en kan de werking ook verschillen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar om de juiste optie te kiezen voor uw woning, kunt u het beste een stucadoor langs laten komen om vervolgens advies te krijgen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren