Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Spachtelputz

Op zoek naar een kwalitatieve wandafwerking die te verkrijgen is in diverse kleuren? Spachtelputz is dan de ideale oplossing. Naast de diverse kleuren is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende structuren. Om deze reden is het een veel gekozen manier om een wand mooi mee af te werken. Stukadoorsbedrijven kunnen helpen bij het aanbrengen van spachtelputz.

Wat zijn de kenmerken?

De kenmerken zijn deels al genoemd. Waar spachtelputz om bekend staat zijn de korrelachtige structuur zoals ook in de afbeeldingen te zien is. Er kan gekozen worden tussen verschillende korrelgroottes. Een groot voordeel van de kleurenkeuze die u van te voren kunt maken, is dat er achteraf niet meer geschilderd hoeft te worden. De kleur wordt van te voren gemengd en wanneer de stucadoor klaar is met de wand, heeft deze gelijk de juiste kleur.

De toepasbaarheid van spachtelputz is voor zowel binnenshuis als aan de buitenkant. Voor het afwerken van een gevel is het dan ook zeker geschikt! Dat de kwaliteit van deze afwerking goed is, blijkt uit de kenmerken dat deze stoot- en boenvast is. Viezigheid is dan zelf met een borstel en lauw water te verhelpen.

Het stucwerk kiezen

Heeft u nog twijfels over welk stucwerk nu geschikt is voor een bepaalde kamer? Naast spachtelputz is er namelijk ook nog de mogelijkheid om de muur te spack spuiten, te kiezen voor sierwerk, pleisterwerk of specifiekere wandafwerkingen. Vraag bij twijfel dan ook altijd om advies van een echte vakman. Deze kan de situatie bij u inschatten en dan direct advies geven, uiteraard heeft u ook wensen die meegenomen kunnen worden.

Kosten van spachtelputz

De kosten die komen kijken bij spachtelputz starten vanaf €15,- per vierkante meter. Op deze manier zijn de kosten voor een oppervlak van 40 m2 makkelijk uit te rekenen, dit kan vanaf €600,-. Let op dat dit wel een vanafprijs is; vraag naar de totaalprijs die een stukadoor rekent.

Werkzaamheden Tarieven (totaalprijs)
Spachtelputz op wanden €15,- tot €18,- per m2
Spachtelputz op plafond €16,- tot €22.- per m2

Tussen de bedrijven zullen er prijsverschillen zitten voor exact dezelfde klus. Om zelf tot een juiste prijs te komen is het handig om stucadoors in uw regio te vergelijken.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren