Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Kosten stucwerk

Wilt u een indicatie krijgen van de kosten die stucwerk met zich meebrengt? De prijsverschillen zullen er altijd zijn en daarom raden wij ook aan om een gratis vergelijking aan te vragen. Maar om u een indicatie te geven van de mogelijkheden en kosten zullen wij de prijs per m2 voor diverse soorten stucwerken benoemen. Uiteraard zijn dit vanaf prijzen en spelen hier meerdere factoren in mee, denk aan uw regio/rijafstand, totale oppervlak en de huidige afwerking.

Prijzen berekend per m2

De prijs van stucwerk wordt vaak per m2 meter berekend. De prijzen zullen verschillen en afhankelijk zijn van de ondergrond, gekozen stucwerk, oppervlak en het materiaal. Daarbij kosten hoeken vaak meer werk en materiaal dan rechten muren. Vaak zie je dat een stucadoor de ruiten gewoon meerekent in het aantal m2, dit doet hij ter compensatie van het meerwerk in het hoekwerk. Natuurlijk kan dit altijd in overleg gespecificeerd worden als u dit wenst.

Met een prijs per vierkante meter is het gemakkelijk om zelf de kosten te berekenen voor het stucwerk. Reken zelf grofweg het oppervlak uit en vermenigvuldig dit met de verschillende prijzen die gehanteerd worden.

Diverse soorten stucwerk, verschillende prijzen

Onderdeel van de kosten zijn het materiaal en de uren die een stukadoor hiervoor nodig heeft. Zo zit er een verschil in kosten voor het materiaal wat er gebruikt wordt. Maar ook het aanbrengen van ieder stucwerk heeft zijn eigen vaardigheden nodig. Het spackspuiten zal bijvoorbeeld sneller gaan dan het aanbrengen van ornamenten.

De verschillende soorten stucwerk hanteren daardoor andere prijzen. Voor een goed beeld van de mogelijkheden hebben wij gerekend met een gemiddelde prijs. Deze kan sterk afwijken van de kosten die een stukadoorsbedrijf hanteert, neem deze informatie daarom ook puur mee ter indicatie en oriëntatie van het stucen. De 5 meest bekendste stucwerken zijn:

– Spachtelputz

Spachtelputz is een erg handige sierpleister die op veel verschillende oppervlaktes gebruik kan worden. De structuur kunt u zelf bepalen, van fijn tot grof. Daarnaast is het ook mogelijk om direct het spachtelputz in de gewenste kleur te laten aanbrengen. Gemiddeld is het vanaf €15,- per m2 te verkrijgen. Om het direct in de juiste kleur te laten aanbrengen zullen extra kosten in rekening gebracht worden.

– Het plafond stucen

Een plafond stucen kan gedaan worden door een laag gips aan te laten brengen. Afhankelijk van de dikte is de prijs van het plafond stucen vanaf €15,- tot €20,- per m2. Ook is het mogelijk om het plafond te laten spack spuiten.

– Sausklaar stucwerk

Muren en/of plafonds sausklaar laten maken, houdt in een strakke muur die vervolgens geschilderd kan worden. Het sausklaar stucwerk is te verkrijgen vanaf €16,- tot wel €30,- per m2 en is geheel afhankelijk van de huidige muur.

– Spack spuiten

Een erg populaire wandafwerking is het laten spack spuiten. Voor zowel muren als plafonds geschikt. Hierbij is er keuze tussen verschillende korrelgroottes en is het mogelijk om het in een gewenste kleur te laten spuiten, dit scheelt u weer een hoop schilderwerk. De prijs van spack spuiten ligt rond de €7,- tot €10,- per m2. Hoe groot het oppervlak is zal ook de uiteindelijke prijs bepalen (bij grotere oppervlaktes is de prijs per m2 lager).

– Stucwerk in natte ruimtes

Er zijn speciale soorten stucwerk die in de badkamer kan worden gebruikt. Denk hierbij aan tadelakt of beton cire. Deze zullen qua prijs ook een stuk hoger ligger dan bovengenoemde. Het voordeel hierbij is dat het oppervlakte vaak kleiner is en het echt een eye-catcher is.

Uurtarief van een stucadoor

Naast vaste prijzen voor bepaalde stucsoorten, is het ook mogelijk dat een stucadoorsbedrijf het uurtarief doorberekend. Zo zullen de kosten per m2 vervallen en zal arbeid en het materiaal de kosten bepalen. De kosten per vierkante kunnen dan worden berekend. Door de totale kosten te delen door het oppervlak, komt er een prijs per m2 uit. Hierdoor is het mogelijk om een vergelijking te maken met bovenstaande bedragen of tussen de offertes van verschillende stukadoors. Het uurtarief van een stukadoor ligt ongeveer tussen de €35,- en de €50,- per uur.

Kijk altijd naar de totaalprijs

Kijk vooral naar de totaalprijs bij het vergelijken van stukadoorsbedrijven. Dit zijn uiteindelijk de kosten die betaald moeten worden. Mogelijk dat er een lage prijs per m2 wordt gerekend voor het stucwerk, maar dat hier nog wel overige kosten bij komen. Voor een eerlijke vergelijking is het dus belangrijk om te kijken naar de totaalprijs.

Naast de prijs moet er ook zeker worden gekeken naar de kwaliteit. Dit kunt u het beste doen door referenties na te vragen. Het zou helemaal mooi zijn als u langs kunt gaan bij een klant waarbij de stucadoor pas is geweest.

Vergelijk stucadoors in uw regio geheel gratis en vrijblijvend en krijg inzicht in wat er mogelijk is voor welke prijs. Om exacte kosten te ontvangen kan het wenselijk zijn om de vakman uit te nodigen en deze zal dan de situatie kunnen beoordelen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren