Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Buitenmuur stucen

Het stucen van een buitenmuur geeft de gehele woning een andere uitstraling. Terwijl het in vergelijking met een verbouwing een vrij kleine ingreep is. Wilt u de buitenmuur een andere kleur geven of mooi afwerken? Alles wat u wenst is mogelijk om uit te voeren, verschillende kleuren en verschillende stucwerken. Voor elke type woning is er altijd een geschikte afwerking.

Buiten stucwerk

Voor het buiten stucwerk zijn er verschillende soorten mogelijkheden. Belangrijk is dat het weerbestendig is, aangezien de muur met verschillende weersinvloeden te maken krijgt. Er zijn 3 soorten uitermate geschikt voor deze doeleinden:

  1. Schuurwerk
  2. Gepleisterde plint
  3. Spachtelputz

Elk soort stucwerk heeft zijn eigen kenmerken. Een stucadoor zou u hier over kunnen adviseren, natuurlijk kunt u zelf ook al bekijken welke het meest geschikt is voor uw woning.

1. Schuurwerk

Schuurwerk is een pleistersoort die een unieke uitstraling meegeeft aan de gevel. Let wel op dat de ondergrond goed voorbehandeld dient te worden. Vaak is er een laag raapwerk nodig om de muur zo vlak mogelijk te maken, waarna het schuurwerk aangebracht kan worden. Het is wel mogelijk om verschillende kleuren en structuren hierop los te laten.

2. Gepleisterde plint

Een gepleisterde plint is een welbekend stucwerk en komt u onbewust nog best vaak tegen. Erg kenmerkend is de plaats waar het stucwerk zich bevindt. De buitenmuur is namelijk aan de onderkant voorzien van pleister. Zoals de naam pleister plint aangeeft, is het als een soort plint voor de buitenmuur. Tegenwoordig word er gekozen voor een gepleisterde plint, puur voor de decoratie.

3. Spachtelputz

Het meest bekende is wellicht de spachtelputz, dit wordt ook wel vaak binnenshuis gebruikt. Maar ook voor een buitenmuur is het een uitstekende oplossing. Mede dankzij de kenmerken is het geschikt om de gevel mee af te werken. Spachtelputz is namelijk bestand tegen allerlei soorten weer en met de uitstraling is van alles mogelijk om te regelen.

Stucadoor inschakelen

Het stucwerk zou u eventueel zelf kunnen doen. Enkel zonder ervaring is het niet verstandig om zelf te gaan stucen. Een stucadoorsbedrijf zal u ook adviseren en de mogelijkheden doornemen. Naast het soort stucwerk is ook het kiezen van de kleur en structuur een vraag om van te voren over na te denken.

Kosten buitenmuur laten stucen

De kosten van een buitenmuur stucen variëren en zullen afhankelijk van uw wensen en het oppervlak zijn. Een gemiddelde buitenmuur stucen kost €50,- tot €75,- per vierkante meter. Dit ligt hoger dan de kosten voor het stucen van binnenmuren, voornamelijk door de hogere kwaliteit die vereist is. Om een indicatie te krijgen voor uw gevel, is het mogelijk om een offertevergelijking aan te vragen. Deze vergelijking geeft inzicht in de kosten die diverse stucadoors in uw regio rekenen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende stukadoren