Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stucadoor-feitjes.nl
Stucadoor-feitjes.nl

Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is een stucsoort met een luxe uitstraling. Het materiaal kan in iedere ruimte van het huis aangebracht worden en biedt heel veel voordelen. Dit Italiaanse stucwerk wordt met een speciale techniek aangebracht.

Wat is Venetiaans stucwerk?

Venetiaans stucwerk is oorspronkelijk afkomstig uit de Italiaanse stad Venetië. Deze stad is van oudsher een rijke handelsstad, waar onder meer de muren, vloeren en plafonds in paleizen en huizen van rijke koopmannen werden voorzien van een laag van dit authentieke stucwerk. Vandaag de dag kunt u nog steeds deze toepassing bewonderen in Venetië. Maar niet alleen in Venetië, ook in andere delen van de wereld is Venetiaans stucwerk een succes. Het heeft een soort marmerlook, wat uw huis direct meer allure geeft. Andere afwerkingsmaterialen die ook een natuursteen uiterlijk hebben zijn microcement en microbeton, maar die hebben niet z’n luxe uitstraling als Venetiaans stucwerk. Dat komt omdat het Italiaanse stucwerk een glanzende stucsoort is.

De voordelen van Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is in meerdere ruimtes in uw huis toe te passen. Wanneer u het stucwerk bewerkt met een waslaag kunt u het zelfs aanbrengen in uw keuken of badkamer. De waslaag werkt namelijk waterafstotend. De toenemende populariteit van deze manier van afwerking heeft grotendeels te maken met de positieve eigenschappen die dit materiaal bezit. De voordelen van Venetiaans stucwerk zijn:

 • Goedkoper dan marmer
  Marmer is een geliefde natuursteensoort, maar ook zeer kostbaar. Omdat Venetiaans stucwerk dezelfde marmerlook heeft, kunt u deze afwerking als goedkoper alternatief voor marmer gebruiken. Bovendien heeft dit stucwerk geen naden, wat marmer wel heeft. In naden kunnen vuil en bacteriën zich gemakkelijker nestelen.
 • Waterafstotend te maken
  Venetiaans stucwerk wordt veelal voorzien van een speciale eindlaag zoals bijenwas. Hierdoor krijgt het niet alleen een mooie glans, maar is het ook nog eens waterafstotend. Hiermee kunt u zelfs uw badkamer of keuken een chique uitstraling geven.
 • Gemakkelijk te reinigen
  Dezelfde finishlaag zorgt er ook meteen voor dat het stucwerk eenvoudig schoon te maken is. Vuil hecht zich minder snel aan het oppervlak en de oppervlakte is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

Omdat Venetiaans stucwerk door middel van een speciale techniek met de hand aangebracht moet worden heeft het een unieke uitstraling. Geen enkele oppervlakte is hetzelfde en daarom zal het niet snel vervelen. Het stucwerk geeft direct een warme sfeer in uw woonruimte.

Stucadoor offerte aanvragen

Het aanbrengen van Venetiaans stucwerk is een nauwkeurige en specialistische klus die veel ervaring vereist. Voor het beste eindresultaat is de hulp van een vakman aan te raden. U kunt bij diverse stucadoorsbedrijven vrijblijvend een offerte aanvragen.

Niet iedere stucadoor is bekend met dit soort stucwerk, dus neem de tijd om een goede stucadoor te vinden. Wanneer u offertes hebt ontvangen en die bij uw wensen en uw budget aansluit kunt u het werk in gang zetten. Het loont de moeite om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Door de verschillende kostenplaatjes naast elkaar te leggen kunt u uzelf enkele tientallen euro’s per m2 besparen.

 

Offertes voor stucwerken ontvangen?

Kies voor een erkende stukadoor en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende stukadoren