Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

De voordelen van rustiekputz

Rustiekputz is een veel gebruikte stucsoort. Het heeft veel praktische eigenschappen en is één van de goedkoopste soorten sierpleisters die te verkrijgen zijn. Bovendien is rustiekputz al jaren populair en daardoor zeer tijdloos gebleken. Wij benoemen de voordelen graag voor u.

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz is een soort sierpleister die wordt gebruikt voor de afwerking van muren en plafonds. Rustiekputz wordt vaak in één adem genoemd met spachtelputz en deze twee varianten lijken inderdaad behoorlijk op elkaar. Toch hebben beide soorten een belangrijk verschil. Spachtelputz  heeft een iets fijnere structuur dan zijn soortgenoot. De groef is bij spachtelputz minder diep. Dat komt omdat rustiekputz gemaakt wordt met grovere korrels, wat uw muur een grove en ruigere uitstraling geeft. Deze soort sierpleister wordt gemaakt van gebroken marmerkorrels gemengd met een bindmiddel op basis van kunststof.

Rustiekputz past in verschillende interieurstijlen. Deze sierpleister kan zowel gebruikt worden in een landelijke en klassieke woning als in een modern en industrieel interieur. Het is enorm veelzijdig.

Een voorbeeld van rustiekputz

Pluspunten van rustiekputz

De reden waarom veel mensen kiezen voor rustiekputz is vooral uit praktische overwegingen. De volgende positieve eigenschappen worden aan deze soort wandbewerking toebedeeld;

  • Het is stootvast

Dat betekent dat een muur die bewerkt is met deze sierpleister wel tegen een stootje kan

  • Het is eenvoudig te reinigen

De muur is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of een borstel

  • U kunt vooraf uw gewenste kleur uitkiezen

Omdat de sierpleister al in de gewenste kleur wordt aangebracht is schilderen nadien niet meer nodig

  • Het is geschikt voor zowel binnenmuren als buitenmuren

Rustiekputz is bestand tegen diverse weersomstandigheden en is slijtvast. Daarom is deze sierpleister ook ideaal voor het gebruik op buitenmuren

  • Het is één van de meest goedkope soorten sierpleister

Voor het aanbrengen van rustiekputz vraagt een stucadoor meestal minder dan voor een andere soort sierpleister. Om de exacte prijs te achterhalen kunt u het beste een stucadoor offerte aanvragen

  • Door de kleurechtheid vallen beschadigingen nauwelijks op

Deze soort muurafwerking is stootvast. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging aan uw muur komen, valt dat nauwelijks op omdat de kleur door en door is.

Rustiekputz door uw hele huis

Rustiekputz is een zeer sterke en duurzame soort sierpleister. U kunt het dan ook als muurafwerking door uw hele huis gebruiken. Zelfs op uw toilet of in de badkamer en in de keuken is rustiekputz een slimme keuze. Het laat namelijk heel goed waterdamp door en het is gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is deze variant als één van de weinige ook op buitenmuren te gebruiken. U kunt uw buitenmuren voorzien van een laag rustiekputz om ze mooier en sterker te maken.

De grootste reden waarom rustiekputz het meest door mensen wordt gekozen is door de gunstige prijs- kwaliteitverhouding. Deze soort sierpleister is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld het aanbrengen van luxe Venetiaans stucwerk of Japans sierpleister. Bovendien is het gemakkelijk overschilderbaar waardoor u met een ander kleurtje verf uw woonruimte meteen een nieuwe look kunt geven, zonder drastische maatregelen te hoeven nemen. Rustiekputz is tijdloos, sterk en zeer praktisch.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz