Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken

Bespaar tot wel 40%

Vergelijk gratis

Leemstuc voor een praktische afwerking

Leemstuc is niet alleen een heel mooie afwerking in uw woning, maar ook nog eens een hele gezonde. Leemstuc heeft namelijk de positieve eigenschap dat het de vochtigheidsgraad bij u thuis constant lager houdt. Daarnaast heeft het afwerken van uw muren met leemstuc nog veel meer voordelen.

Wat is leemstuc?

Leem is een bouwmateriaal bestaande uit natuurlijke grondstoffen. Het bestaat namelijk uit zand, water, klei en stro. In plaats van stro wordt ook nog wel eens zaagsel, papiercellulose, hennephout of weipoeder gebruikt, al naar het gelang het gewenste effect. Leemstuc wordt al eeuwen gebruikt door verschillende culturen van over de hele wereld. Het is een voorloper van cement.

leemstuc voorbeeld

Voordelen van leemstuc

Dat leemstuc al zo lang populair is, heeft verschillende redenen. Het materiaal heeft namelijk een heleboel positieve eigenschappen, waar wij in ons huis heel veel voordeel mee kunnen doen. De pluspunten van leemstuc zijn:

  • Milieuvriendelijk

Leem is een volledig natuurlijk materiaal waar geen stoffen aan worden toegevoegd die schadelijk kunnen zijn voor mensen, dieren of de natuur.

  • Vochtregulerend

Leem geeft vocht af wanneer de lucht droog is en neemt vocht op uit de lucht als deze vochtig is. Dit verbetert de klimaatwerking in uw woning. Omdat de luchtvochtigheidsgraad laag gehouden wordt kunnen huisstofmijt en schimmels zich niet goed nestelen in uw woning.

  • Warmteregulerend

Leemstuc biedt thermische isolatie, omdat het materiaal gelijkmatig warmte afgeeft en zich aanpast aan de omgeving.

Leemstuc kan op bijna alle ondergronden aangebracht worden. Daarnaast kan het materiaal op diverse manieren afgewerkt worden, waardoor u zelf de gewenste uitstraling kunt bepalen. U kunt het bijvoorbeeld grof op laten brengen voor een ruiger uiterlijk of juist glad laten afwerken met een finishlaag voor een warmere uitstraling. Leemstuc heeft een natuurlijke uitstraling wat bij veel mensen in de smaak valt. Het is tijdloos en duurzaam.

U kunt zelf bepalen hoe dik u uw uren wilt afwerken met leem. Hoe dikker de laag basisleem, des te beter het materiaal de luchtvochtigheidsgraad kan reguleren. Een stucadoor adviseert hierbij een dikte van ongeveer 3 centimeter voor een optimale werking. Omdat het een natuurproduct is, is leemstuc enkel verkrijgbaar in natuurlijke tinten, zoals bruin en rood. Dat wil niet zeggen dat u alleen maar deze kleuren op uw muur kunt krijgen. Het materiaal laat zich namelijk gemakkelijk afwerken met latex verf, waardoor u toch elke gewenste kleur kunt krijgen.

Toepassingen van leemstuc

Vanwege de vochtregulerende werking is Leemstuc de ideale oplossing voor mensen met astma, bronchitis of een huisstofmijt allergie. Zelfs rokers zouden baat kunnen hebben bij een muur met een leemstuc finish, omdat de rook door de muren wordt opgenomen en niet in de lucht blijft zweven. Helaas heeft de vochtregulerende eigenschap ook een nadeel. Het materiaal moet het opgenomen vocht weer kunnen afgeven. Leem is hierdoor niet geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Wanneer Leem te lang vochtig blijft kan er schimmel in komen. Wilt u toch graag een natuurlijke look in uw badkamer? Dan zou Venetiaans stucwerk, microcement en microbeton of beton ciré  een goed alternatief kunnen zijn.

Vergelijk gratis

Gratis stucadoors vergelijken voor uw stucwerk!

Vergelijk gratis stucadoors uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf ben ik geen klusser en het stucwerk moesten we dus ook sowieso uitbesteden. Via stucadoor-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte stucadoor!
Alexander
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van stucadoorsbedrijven op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Cindy
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard om het laten stucen van onze badkamer. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Benjamin
Over ons

Stucadoor-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van stucen en stucadoors. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte stucadoor in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten Stucadoor

Belangrijk zijn de kosten voor het stucen van allerlei soorten muren. De prijzen van stucadoors staan hier centraal

  • Wat kost een stucadoor
  • Kosten spackspuiten
  • Kosten sierwerk
  • Kosten Spachtelputz